FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izbori na Haitiju zakazani za 7. veljače

PORT-AU-PRINCE, 8. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Predsjednički iparlamentarni izbori na Haitiju održat će se 7. veljače u skladu sazahtjevima Vijeća sigurnosti UN-a, objavljeno je u glavnom graduHaitija Port-au-Prince u subotu kasno navečer, nakon sastanka Izbornekomisije.
PORT-AU-PRINCE, 8. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Predsjednički i parlamentarni izbori na Haitiju održat će se 7. veljače u skladu sa zahtjevima Vijeća sigurnosti UN-a, objavljeno je u glavnom gradu Haitija Port-au-Prince u subotu kasno navečer, nakon sastanka Izborne komisije.

Izbori su već pet puta odgađani, posljednji put čak na neodređeno vrijeme, jer organizacijski uvjeti nisu zadovoljavali a da bi se izbori mogli održati, a ni ključni se politički kandidati nisu mogli dogovoriti.

15. veljače utvrđen je nadalje kao datum za drugi krug predsjedničkih izbora, pri čemu se očekuje da bi potom novoizabrani predsjednik mogao stupiti na dužnost 29. ožujka.

Za predsjednika Haitija natjecat će se 35 kandidata.

Od početka 2004. Haitijem upravlja prijelazna vlada čija je najvažnija zadaća bila utrti put demokratskim izborima. Prijelaznu vladu od sredine 2004. podupiru stabilizacijske snage UN-a (MINUSTAH) koje čuvaju mir dok vlada koja će biti izabrana na predstojećim izborima ne preuzme dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙