FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Haitija potvrdila odgodu izbora

PORT-AU-PRINCE, 2. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Privremena vladaHaitija potvrdila je u nedjelju odgodu prvog kruga predsjedničkih iparlamentarnih izbora predviđenih za 8. siječnja na Haitiju, rekao jeu petak jedn član Privremenog izbornog vijeća.
PORT-AU-PRINCE, 2. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Privremena vlada Haitija potvrdila je u nedjelju odgodu prvog kruga predsjedničkih i parlamentarnih izbora predviđenih za 8. siječnja na Haitiju, rekao je u petak jedn član Privremenog izbornog vijeća.

Izbori se neće održati 8. siječnja kao što je bilo progredviđeno ukazom kojim se poziva stanovništvo da sudjeluju na izborima predsjednika i parlamenta, navela je vlada u priopćenju.

U priopćenju nije preciziran datum budućih izbora koji su u godinu dana već četiri puta odgađani.

Prema izvoru bliskom Izbornom vijeću i privremenoj vladi Haitija, sada se prvi krug predviđa za utorak 7. veljače.

Trideset i četiri kandidata, među kojima je jedna žena, kandidirali su se za predsjedničke izbore, prve organizirane na Haitiju od pada bivšeg predsjednika Jeana-Bertranda Aristida 29. veljače 2004.

U petak je jedan član Izbornog vijeća Haitija najavio odgodu zbog tehničkih problema i neraspodjele izbornih karata koje omogućuju glasanje i identifikaciju u biračkim uredima.

"Nisu ostvareni objektivni uvjeti za održavanje izbora" 8. siječnja, rekao je Pierre Richard Duchemin, prenosi AFP.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙