FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: sajam lova i ribolova prigoda za unapređivanje turizma

OSIJEK, 4. siječnja 2006. (Hina) - Sajam lova i ribolova, koji će se potreći put održati u Osijeku od 6. do 9. travnja, treba biti prigoda zaprezentaciju prirodnih resursa ovoga područja, ali i za daljnji razvojturizma, posebice lovnog i ribolovnog.
OSIJEK, 4. siječnja 2006. (Hina) - Sajam lova i ribolova, koji će se po treći put održati u Osijeku od 6. do 9. travnja, treba biti prigoda za prezentaciju prirodnih resursa ovoga područja, ali i za daljnji razvoj turizma, posebice lovnog i ribolovnog.

Istaknuto je to na sastanku dužnosnika gradskih i županijskih vlasti s predstavnicima lovačkih i ribolovnih udruga, lokalnih turističkih zajednica i tvrtke "Osječki sajam".

Pročelnik županijskog Ureda za gospodarstvo Željko Kraljičak kazao je kako ovo područje, s obzirom na svoje prirodne resurse, treba kvalitetan sajam takvoga tipa, da Županija ove godine na sajmu želi predstaviti aktivnosti na razvoju, a da u promidžbi sajma treba iskoristiti i činjenicu da će se u Osijeku, tijekom lipnja, održati svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu.

Direktorica "Osječkog sajma" Ines Teskera kazala je kako će se pojačati aktivnosti u cilju privlačenja i predstavljanja stranih lovačkih saveza iz zemalja u okruženju.

Predstavnici lovačkih i ribolovnih udruga ocijenili su kako sajam treba iskoristiti za prezentaciju prirodnih resursa ovoga područja, koje je vrlo pogodno za lov i ribolov, i onoga što se u tim aktivnostima može ponuditi.

U Osječko-baranjskoj županiji prošle je godine evidentirano oko 150.000 noćenja, što je za oko 30 posto više nego godinu dana ranije, a ove se godine, poticanjem ovakvih sajamskih priredbi te razvojem lovnog i ribolovnog turizma, planira daljnje povećanje turističke aktivnosti.

(Hina) xivuc yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙