FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo poljoprivrede odgovara ribarima

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Pravilnik o granicama u ribolovnommoru Republike Hrvatske ne rješava pitanje obavljanja gospodarskogribolova niti upotrebu ribolovnih alata, priopćilo je Ministarstvopoljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva reagirajući naprosvjede ribara.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Pravilnik o granicama u ribolovnom moru Republike Hrvatske ne rješava pitanje obavljanja gospodarskog ribolova niti upotrebu ribolovnih alata, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva reagirajući na prosvjede ribara.

Ta pitanja uređuju dva posebna pravilnika koji su u javnoj raspravi, a to su Pravilnik o obavljanju gospodarskog ribolova na moru i Pravilnik o ribolovnim alatima i opremi za gospodarski ribolov na moru, naglašava Ministarstvo.

Pravilnik o granicama u ribolovnom moru Republike Hrvatske, pojašnjava se, prvenstveno definira ribolovne zone, slijedom proglašenog Zaštićenog ekološko-ribolovnog pojasa, međunarodnih ugovora i potrebe usklađenja polazne crte s Pomorskim zakonom.

Ta su pojašnjenja iz Ministarstva poljoprivrede uslijedila nakon reagiranja sjeverno-jadranskih ribara na Pravilnik o granicama u ribolovnom moru RH.

Ribari Istarske i Primorsko-goranske županije, prema jučer objavljenom zaključku Ceha za ribarstvo, akvakulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Istarske županije, odbacuju novi Pravilnik o granicama u ribolovnom moru Republike Hrvatske (koji oni nazivaju Pravilnikom o ribolovnim zonama) kojim su, kako kažu, bez njihovog znanja izvršene bitne promjene u teritorijalnoj raspodjeli dosadašnjih ribolovnih zona. Time su, kako tvrde, praktički ukinuta dugogodišnja stečena prava i uvedene nove restrikcije ribarima

Ribari također smatraju da će ucrtavanjem novih zona velik broj ribara ostati bez dugogodišnjeg stečenog prava za ribolov na velikom dijelu akvatorija i postavljaju pitanje hoće li ih država obeštetiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙