FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI još bez potvrde da je Hrvat među žrtvama u Francuskoj

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Mjesne francuske vlasti objavilesu u utorak da su u padu manjeg turističkog zrakoplova u istočnojFrancuskoj poginule četiri osobe, tri Francuza i Hrvat, što jeprenijela agencija France Presse, no hrvatsko Ministarstvo vanjskihposlova i europskih integracija još nije u mogućnosti potvrditi tuinformaciju.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Mjesne francuske vlasti objavile su u utorak da su u padu manjeg turističkog zrakoplova u istočnoj Francuskoj poginule četiri osobe, tri Francuza i Hrvat, što je prenijela agencija France Presse, no hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija još nije u mogućnosti potvrditi tu informaciju.

Provjera identiteta još je u tijeku, a indikacije ukazuju da bi se moglo raditi o osobi koja ima dvojno državljanstvo, doznaje se iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

Zrakoplov tipa "Trinidad", u kojem su bile četiri osobe, nestao je u ponedjeljak navečer u području Dent du chat u departmanu Savoiei, a olupina je pronađena u utorak ujutro na teško pristupačnom području na 1000 metara nadmorske visine.

Sve četiri osobe su poginule, a prema popisu putnika prijavljenih za taj let iz Chamberyja prema pariškoj regiji, žandarmerija vjeruje da je jedna od njih državljanin Republike Hrvatske.

Prema vijesti AFP-a, u olupini zrakoplova, koji je pao iz još nepoznatih razloga, pronađena su pougljena tijela dviju osoba, dok su druge dvije žrtve pronađene na mjestu nesreće, ali izvan zrakoplova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙