FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biščević se sastao s državnim tajnikom u austrijskom MVP-u

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Proces analitičkog pregledazakonodavstva (screening) teče vrlo dobro, a u vrijeme austrijskogpredsjedanja Europskom unijom trebalo bi biti otvoreno osampregovaračkih poglavlja, što će značajno ubrzati eurointegracijskiproces u Hrvatskoj, zaključili su u utorak u Beču državni tajnik zapolitička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskihintegracija Republike Hrvatske Hido Biščević i državni tajnik uMinistarstvu vanjskih poslova Republike Austrije Johannes Kyrle,priopćeno je iz MVPEI-a.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Proces analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) teče vrlo dobro, a u vrijeme austrijskog predsjedanja Europskom unijom trebalo bi biti otvoreno osam pregovaračkih poglavlja, što će značajno ubrzati eurointegracijski proces u Hrvatskoj, zaključili su u utorak u Beču državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske Hido Biščević i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Austrije Johannes Kyrle, priopćeno je iz MVPEI-a.

U priopćenju se kaže kako su se Biščević i Kyrle sastali na redovitim političkim konzultacijama, prvima nakon započinjanja pristupnih pregovora o punopravnom članstvu Hrvatske u EU, a uoči predstojećeg austrijskog predsjedanja Unijom.

U pogledu započetih pristupnih pregovora, obostrano je ocijenjeno da proces analitičkog pregleda zakonodavstva (screening) teče vrlo dobro, te je istaknuto kako se očekuje da će u vrijeme austrijskog predsjedanja Unijom biti otvoreno osam pregovaračkih poglavlja, navodi se u priopćenju.

Dvojica sugovornika, prema priopćenju, razmatrala su stanje i perspektive u jugoistočnoj Europi, a dogovorena je daljnja razmjena mišljenja o toj problematici i o ulozi Hrvatske, osobito s obzirom na predstojeće hrvatsko preuzimanje predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

U razgovoru dvojice državnih tajnika razmotrena su i bilateralna pitanja, jačanje gospodarske suradnje, a razgovaralo se i o povratku kulturnih dobara i arhivske građe iz Austrijskog državnog arhiva i Austrijske nacionalne knjižnice, kao i o inicijativi grada Beča o mogućnosti povratka kulturnih dobara iz razdoblja Drugog svjetskog rata hrvatskim državljanima, stoji u priopćenju MVPEI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙