FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U padu zrakoplova u Francuskoj možda stradao hrvatski državljanin

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - U padu malog turističkogzrakoplova, koji se u ponedjeljak srušio u francuskim Alpama, možda jepoginuo hvatski državljanin, objavio je u utorak AFP, a potvrdilohrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - U padu malog turističkog zrakoplova, koji se u ponedjeljak srušio u francuskim Alpama, možda je poginuo hvatski državljanin, objavio je u utorak AFP, a potvrdilo hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Zrakoplov tipa "Trinidad", u kojem su bile četiri osobe, nestao je u ponedjeljak navečer u području Dent du chat u departmanu Savoiei, a olupina je pronađena u utorak ujutro na teško pristupačnom području na 1000 metara nadmorske visine, priopćila je francuska žandarmerija.

Sve četiri osobe su poginule, a prema popisu putnika prijavljenih za taj let iz Chamberyja prema pariškoj regiji, žandarmerija vjeruje da je jedna od njih državljanin Republike Hrvatske.

"Veleposlanstvo RH u Francuskoj kontaktiralo je žandarmeriju, ali zasad još nemamo potvrdu identiteta, jer je postupak identifikacije u tijeku", izjavila je za Hinu glasnogovornica MVPEI-a Ivana Crnić.

Prema vijesti AFP-a, u olupini zrakoplova, koji je pao iz još nepoznatih razloga, pronađena su pougljenjena tijela dviju osoba, dok su druge dvije žrtve pronađene na mjestu nesreće, ali izvan zrakoplova.

"Više podataka o nesreći i identitetu poginulih trebali bismo saznati tijekom poslijepodneva", rekla je Ivana Crnić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙