FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Transseksualac ponovo primljen u španjolsku civilnu gardu

MADRID, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Agentica Alba Romero,transseksualac(ka), ponovo je primljena u civilnu gardu tri godinenakon što su je nadležne službe proglasile nepodobnom za rad u tomerodu španjolske vojske (žandarmeriji), objavljeno je u utorak.
MADRID, 17. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Agentica Alba Romero, transseksualac(ka), ponovo je primljena u civilnu gardu tri godine nakon što su je nadležne službe proglasile nepodobnom za rad u tome rodu španjolske vojske (žandarmeriji), objavljeno je u utorak.

Alba Romero (34), preuzela je svoj posao u Castellonu na sjeveroistoku Španjoljske gdje je dotad radila kao muškarac sve do odluke da se podvrgne nizu zahvata radi promjene spola.

Prije tri godine, tadašnji agent otišao je na godišnji odmor kako bi primao hormonalnu terapiju, a nakon kirurškog zahvata na genitalnim organima i Adamovoj jabučici, Romero je zatražio(la) ponovni ulazak u vojsku.

No zahtjevu nije bilo udovoljeno s obrazloženjem da agentica "ne posjeduje testise", pa iako je bila korektno obeštećena, Alba Romero nije izgubila nadu i obratila se Vrhovnom sudu koji joj je priznao status žene i naredio njezinu reintegraciju.

"Dobro su me primili", kazala je Romero za dnevnik El Pais i pojasnila da je "ponosna i zadovoljna što se vatila svome poslu kao bilo koja druga žena".

I španjolska mornarica morala je 2004., primiti na posao 30-godišnju narednicu, također transseksualku koja se danas zove Maria del Mar a prije operacije bila je muškarac Jose Antonio Gordo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙