FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 17. siječnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LOS ANGELES - Sportska Corvetta, ukradena potpuno nova prije 37 godina pronađena je u Kaliforniji i vraćena starom vlasniku. Automobil koji je 1969. ukraden iz garaže Alana Postera otkriven je prilikom ukrcaja na brod za Švedsku, izvijestilo je američko Ministarstvo domovinske sigurnosti. Za 10 tisuća dolara automobil je nedavno kupio Šveđanin koji nije znao da je ukraden prije četiri desetljeća. Na vijest da mu je auto pronađen stari je vlasnik ustvrdio da je to čudo. Odavno je odustao od nade da će mu automobil pronaći i bio je vrlo uzbuđen zbog razvoja događaja. Kalifornijska cestovna kontrola izvijestila je da je Šveđanin automobil kupio preko muškarca iz Teksasa te da niti jedan od njih nije znao da je Corvetta ukradena.

GROZNI - Čečenski premijer Ramzan Kadirov, pronašao je, čini se, "odgovor za demografsku krizu" u toj kavkaskoj republici opustošenoj dvama ratovima, predloživši poligamiju kao moguće rješenje, koje bi se prema njegovu mišljenju moglo primijeniti i na cijelu Rusiju. "Nakon oružanih sukoba u Čečeniji, imamo deset posto više žena u populaciji nego muškaraca", rekao je u intervjuu za France presse 29-godišnji Kadirov. "Poligamija je jedno od mogućih rješenja demografskog problema s kojim nije suočena samo Čečenija, nego i Rusija. Ako je netko u mogućnosti imati više žena, zašto ne? Mi smo muslimani i šerijatski zakon dopušta nam da imamo četiri žene. To ne znači da bi se poligamija trebala zakonski regulirati, već smatram da je riječ o osobnom izboru svakog Čečena ili Rusa", pojasnio je.

MOSKVA - Roditelji učenika u Moskvi sami će moći donijeti odluku o tome hoće li poslati dijete u školu kada temeperatura zraka padne na 24 stupnja ispod nule, izjavio je za Interfax glasnogovornik gradskog ureda za obrazovanje. "U tom slučaju nedolazak u školu neće se smatrati neopravdanim", istaknuo je Aleksandr Gavrilov. On je također rekao da se tjelesni odgoj neće održavati vani kada temperatura padne na minus 15 stupnjeva.

DHAKA - Bangladeš je zatražio od telefonskih kompanija da ukinu usluge besplatnih noćnih razgovora preko mobitela tvrdeći da takva usluga kvari mladež. Roditelji su se požalili Povjerenstvu za nadzor telekomunikacija da besplatni kasnonoćni razgovori loše utječu na njihovu djecu koja počinju vulgarno govoriti i propuštati nastavu. "Povjerenstvo je donijelo odluku nakon niza pritužbi roditelja na tu uslugu", rekao je u ponedjeljak jedan dužnosnik povjerenstva, unatoč negodovanju mladih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙