FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Hrvatskoj skupljeno više od 150.000 komada ambalaže

ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U dva dana primjene Pravilnika oambalaži i ambalažnom otpadu skupljeno je najmanje 150.000 komada (PETambalaže i limenki), a taj broj je daleko veći jer nisu dobivenipodatci sa svih mjesta na kojima građani mogu predavati ambalažu i pokomadu dobivati 50 lipa, doznaje se u Ministarstvu zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 10. siječnja 2006. (Hina) - U dva dana primjene Pravilnika o ambalaži i ambalažnom otpadu skupljeno je najmanje 150.000 komada (PET ambalaže i limenki), a taj broj je daleko veći jer nisu dobiveni podatci sa svih mjesta na kojima građani mogu predavati ambalažu i po komadu dobivati 50 lipa, doznaje se u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ambalaža se skuplja diljem Hrvatske - u 42 grada i općine. Skupljaju je komunalne tvrtke, te četiri trgovine. Naime, splitskoj trgovini Tommy, koja je počela jučer, danas su se pridružile još tri - Bure Commerce u Biogradu, Istracommerce u Pazinu i Trgostil u Donjoj Stubici, doznaje Hina u Ministarstvu.

Trgovci su obvezni posao skupljanja ambalaže preuzeti 1. veljače, a komunalne tvrtke taj posao prestaju obavljati 16. ožujka.

Građani kompletan popis sakupljača ambalaže mogu naći na web stranici Ministarstva zaštite okoliša - www.mzopu.hr.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙