FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dio Hebrona proglašen zatvorenom vojnom zonom

HEBRON, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelska je vojska uponedjeljak malu židovsku enklavu u središtu Hebrona na Zapadnoj obaliproglasila zatvorenom vojnom zonom nakon nasilnih nemira židovskihdoseljenika proteklih dana.
HEBRON, 16. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Izraelska je vojska u ponedjeljak malu židovsku enklavu u središtu Hebrona na Zapadnoj obali proglasila zatvorenom vojnom zonom nakon nasilnih nemira židovskih doseljenika proteklih dana.

"Židovska četvrt u Hebronu i sve prometnice koje prema njemu vode proglašene su zatvorenom vojnom zonom", izjavio je glasnogovornik izraelske vojske, istaknuvši da ova odluka ostaje na snazi do 22. siječnja.

Samo šestotinjak židovskih doseljenika koji stanuju u toj enklavi u središtu grada mogu se slobodno kretati, dok je pristup zabranjen ostalim Izraelcima koji su pristigli iz drugih krajeva s namjerom da prosvjeduju protiv deložiranja osam tamošnjih židovskih obitelji koje su zauzeli palestinsku imovinu.

Nekoliko stotina nasilnih Izraealaca stiglo je u Hebron protekloga tjedna i često izazivaju sukobe gađajući kamenjem izraelske snage sigurnosti i paleći palestinske kuće i trgovine u središtu grada.

"Posljednjih nekoliko dana na stotine je izraelskih građana sudjelovalo u nasilnim demonstracijama u židovskoj četvrti Hebrona protiv snaga reda i palestinske populacije", dodao je glasnogovornik izraelske vojske.

Nekoliko stotina izraelskih vojnika stigli su u ponedjeljak u Hebron kao pojačanje za održavanje reda i mira. Vršitelj dužnosti izraelskog premijera Ehud Olmert izjavio da će svi doseljenici koji napadnu pripadnike vojske biti "teško kažnjeni".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙