FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael proglasio zabranjenu zonu u sjevernoj Gazi

GAZA, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u srijedu proglasionovu "tampon zonu" unutar dijela sjevernog pojasa Gaze kako bi pokušaospriječiti palestinske militante da ispaljuju rakete na palestinskiteritorij, navodi se u izraelskim lecima koji su bačeni na palestinskapodručja kako bi Palestinci bili upozoreni na tu činjenicu.
GAZA, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u srijedu proglasio novu "tampon zonu" unutar dijela sjevernog pojasa Gaze kako bi pokušao spriječiti palestinske militante da ispaljuju rakete na palestinski teritorij, navodi se u izraelskim lecima koji su bačeni na palestinska područja kako bi Palestinci bili upozoreni na tu činjenicu.

"Tko se ogluši na ovo upozorenje dovest će svoj život u neposrednu opasnost", piše u lecima.

Svaki letak uključuje zemljovid u koji je izgleda ucrtan i dio teritorija gdje žive tisuće Palestinaca. Vojska pak tvrdi da se radi o nenaseljenim područjima bivših židovskih naselja.

Zona će se osiguravati pomoću zračnih udara i granatiranja jer nije planiran ponovni ulazak kopnenih snaga u Gazu tri mjeseca nakon što je Izrael otamo povukao vojnike.

"Izraelska vojska će provoditi intenzivne vojne akcije u sjevernim područjima pojasa Gaze protiv terorističkih elemenata koji ispaljuju rakete na Izrael", stoji u lecima.

Uspostavu "ničije zemlje" na sjeveru Gaze osudio je palestinski predsjednik Mahmud Abas.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙