FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska će vojska dijeliti letke o novoj zoni, zračni napad na pojas Gaze

GAZA, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izraelska vojska dijelit ćeu utorak stanovnicima Gaze letke kojima ih informira o novojtampon-zoni uz granicu i upozorava ih da će ubiti svakoga tko uđe u topodručje, objavio je dnevnik Yediot Ahronot.
GAZA, 27. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izraelska vojska dijelit će u utorak stanovnicima Gaze letke kojima ih informira o novoj tampon-zoni uz granicu i upozorava ih da će ubiti svakoga tko uđe u to područje, objavio je dnevnik Yediot Ahronot.

Izrael je odlučio proglasiti zabranjenom zonu na sjeveru pojasa Gaze jer palestinski gerilci odande pucaju na izraelske gradove.

Palestinske snage sigurnosti, tvrdi Izrael, ne sprečavaju te napade raketama kućne izrade.

Izraelski su zrakoplovi i helikopteri u utorak ujutro otvorili vatru na pojas Gaze i pogodili najmanje devet meta, pa je jedan gradić na sjeveru toga područja ostao bez struje, a ceste su pune kratera.

Zrakoplovi su u zoru probudili grad Gazu probijanjem zvučnoga zida.

Prema priopćenju izraelske vojske, mete su bila dva ureda u Gazi kojima se služe Brigade mučenika al-Akse, oružana skupina Fataha, stranke palestinskoga predsjednika Mahmuda Abasa. Ta skupina odande, tvrdi Izrael, planira napade.

Napadnut je i jedan most s kojega, prema izraelskim tvrdnjama, brigade mučenika ispaljuju rakete prema Izraelu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙