FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija odgodila pregovore s Bugarskom o fondu za HIV djecu

TRIPOLI, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Pregovori o obeštećenjuobitelji libijske djece žrtava AIDS-a, predviđeni za nedjelju 15.siječnja, odgođeni su za otprilike tjedan dana jer se američki ieuropski pregovarači nisu pojavili, izjavili su u nedjelju libijskidužnosnici.
TRIPOLI, 15. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Pregovori o obeštećenju obitelji libijske djece žrtava AIDS-a, predviđeni za nedjelju 15. siječnja, odgođeni su za otprilike tjedan dana jer se američki i europski pregovarači nisu pojavili, izjavili su u nedjelju libijski dužnosnici.

Ti pregovori između Libije i Bugarske, uz sudjelovanje predstavnika EU-a i SAD-a, na kojima se trebao usuglasiti model fonda za djecu zaraženu virusom HIV-a, "odgođeni su za otprilike tjedan dana do dolaska ostatka američkih i europskih pregovarača", kazali su dužnosnici.

Pet bugarskih bolničarki i palestinski liječnik osuđeni su na smrtnu kaznu 6. svibnja 2004. godine jer su navodno virusom AIDS-a u bolnici u Benghaziju, na sjeveroistoku zemlje, zarazili 426-ero libijske djece od kojih je 51 preminulo. Libijski vrhovni sud je u prosincu prošle godine odobrio novo suđenje nakon što je poništio prvostupanjsku presudu.

Pregovori su se prvotno trebali održati 28. prosinca, ali su odgođeni za 15. siječnja iz "psiholoških razloga", jer su obitelji pogođene odlukom Vrhovnog suda, kazao je direktor zaklade za zaraženu djecu Salah Abdessalam.

Bugarske medicinske sestre i palestinski liječnik tvrde da su nedužni, a Bugarska, koju podupiru EU i SAD, traži od Tripolija njihovo oslobađanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙