FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đakovo: Otkupljeno više od 100.000 komada ambalaže

ĐAKOVO, 15. siječnja 2006. (Hina) - Komunalno poduzeće "Univerzal" uĐakovu, koje na temelju ugovora s Fondom za zaštitu okoliša ienergetsku učinkovitost prihvaća i otkupljuje ambalažu, odponedjeljka, 9. siječnja, do danas otkupilo je više od 100.000 komadaambalažnog otpada.
ĐAKOVO, 15. siječnja 2006. (Hina) - Komunalno poduzeće "Univerzal" u Đakovu, koje na temelju ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prihvaća i otkupljuje ambalažu, od ponedjeljka, 9. siječnja, do danas otkupilo je više od 100.000 komada ambalažnog otpada.

Za to je isplatilo više do 50.000 kuna, što je, ocjenjuju u "Univerzalu", premašilo sva očekivanja.

Od prvoga dana predaju ambalaže u Đakovu, naime, prati velika gužva. Otpad se dovozi osobnim automobilima, pa i kamionima, a dovoze ga i stanovnici okolnih gradova.

Najprije je "Univerzal" ambalažu preuzimao i otkupljivao na dva mjesta u gradu - u sjedištu tvrtke u Nazorovoj te u svojoj prodavaonici u Gajevoj, no kako bi uobičajeni poslovi te tvrtke tekli neometano, prihvat ambalažnog otpada preseljen je izvan grada, na odlagalište otpada Vitiku.

No, ni to nije smanjilo gužvu pa pred ulazom u odlagalište otpada povremeno ima i dugih kolona vozila.

Tehnički direktor đakovačkog "Univerzala" Hrvoje Crnoja rekao je kako je dosad otkupljena ambalaža premašila sva očekivanja te tvrtke, koja je za prihvat ambalaže na Vitiki osigurala četiri djelatnika i dostatan prostor. Ambalaža se otkupljuje svaki dan od sedam do 13 sati.

Iako je danas nedjelja, a bilo je i vrlo hladno, duga kolona vozila punih ambalažnog otpada stvorila se na ulazu u Vitiku jutros prije sedam sati, prije nego što je počeo otkup.

Hrvoje Crnoja ističe da većina ljudi dovozi ambalažu za koju se isplaćuje naknada od 50 lipa, no ima i građana, istina manje, koji ambalažni otpad dovoze isključivo zbog ekoloških razloga, to jest onaj za koji se ne isplaćuje naknada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙