FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Newyorčani drugi dan bez javnog prometa

WASHINGTON,21. prosinca(Hina) - Newyorčani su se u srijedu suočili sdrugim danom štrajka radnika u javnom prometu koji ne pokazuju znakeodustajanja unatoč kazni od milijun dolara dnevno koju je sudacnametnuo njihovu sindikatu.
WASHINGTON,21. prosinca(Hina) - Newyorčani su se u srijedu suočili s drugim danom štrajka radnika u javnom prometu koji ne pokazuju znake odustajanja unatoč kazni od milijun dolara dnevno koju je sudac nametnuo njihovu sindikatu.

Štrajk koji je počeo u utorak, prisiljava milijune putnika da pronađu alternativni prijevoz do posla i nazad po zimskoj studeni s temperaturama oko - 5 Celzijevih.

Sudac Theodore Jones je u utorak presudio kako Sindikat transportnih radnika nije poštivao dvije sudske odluke koje su mu zabranile štrajk i kaznio sindikat s milijun dolara na dan sve dok bude štrajkao.

Prema zakonu države New York uposlenicima u javnim službama štrajk je zabranjen.

Više od 33.000 prometnih radnika grada New Yorka započelo je u utorak štrajk zatvorivši uoči Božića najveći američki sustav javnog prometa čiji autobusi i podzemna željeznica dnevno prevezu oko 7 milijuna putnika.

Radnici štrajkaju tražeći višu plaću i protive se planovima Javnog prometa da zatraži da radnici plaćaju veću participaciju za svoje zdravstveno osiguranje.

Stručnjaci procjenjuju da grad zbog štrajka gubi dnevno oko 100 milijuna dolara u ovo predbožićno doba kada bi trebao ostvarivati najveću zaradu od turista i kupaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙