FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran ponovno pokrenuo nuklearna istraživanja

TEHERAN, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak priopćioda je ponovo počeo rad na istraživanju nuklearnog goriva, što ćevjerojatno izazvati oštru reakciju međunarodne javnosti i obnovitipozive da se Teheran prijavi Vijeću sigurnosti UN-a.
TEHERAN, 10. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Iran je u utorak priopćio da je ponovo počeo rad na istraživanju nuklearnog goriva, što će vjerojatno izazvati oštru reakciju međunarodne javnosti i obnoviti pozive da se Teheran prijavi Vijeću sigurnosti UN-a.

"Od danas, iranski nuklearni istraživački centri nastavili su svoje aktivnosti", izjavio je zamjenik predsjednika iranske agencije za atomsku energiju Mohamad Saedi.

Nekoliko sati ranije Saedi je objavio da su Iranci s nuklearnog postrojenja u Natanzu skinuli pečate UN-a u nazočnosti inspektora Međunarodne agencije za atomsku energiju IAEA.

IAEA je potvrdila da se to dogodilo, ali dodatne pojedinosti nisu objavljene.

Glasnogovornica EU Christina Gallach je izjavila u utorak da nastavak iranskog rada na istraživanju nuklearnog goriva predstavlja kršenje dogovora s Europskom unijom. "To je korak u pogrešnom smjeru. Iznimno smo zabrinuti i trenutačno se unutar Unije odvijaju konzultacije o koordiniranom odgovoru", rekla je Gallach.

U ponedjeljak je Njemačka, kao jedna od triju zemalja EU koja je pregovarala s Iranom, objavila da eventualna obnova iranskih nuklearnih aktivnosti ovaj put neće proći nekažnjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙