FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Pokušan atentat na suca specijalnog suda, nasilje dilje zemlje

BAGDAD, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Naoružani napadač pokušao jeubiti istražnog pri iračkom specijalnom sudu koji istražuje SadamaHuseina i članove njegovog režima, rekao je glasnogovornik suda usubotu.
BAGDAD, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Naoružani napadač pokušao je ubiti istražnog pri iračkom specijalnom sudu koji istražuje Sadama Huseina i članove njegovog režima, rekao je glasnogovornik suda u subotu.

Pokušaj ubojstva suca Munira Hadada dogodio se u petak dok se vozio u sigurnosnom konvoju kroz zapadni dio Bagdada, rekao je dužnosnik suda. U napadu nitko nije ozlijeđen no neka su vozila oštećena, dodao je.

Točna Hadadova uloga pri sudu nije poznata. Na sudu radi oko 20 istražnih sudaca i do 20 tužitelja, a Hadad ne sudjeluje u suđenju Sadamu Huseinu koje je u četvrtak odgođeno za siječanj.

U Falluji je u subotu ubijen pukovnik iračke vojske kada je naoružani napadač provalio u njegovu kuću i otvorio vatru, priopćila je policija.

U raznim napadima u subotu je u Bagdadu ubijeno devetoro Iračana, od toga dva vojnika, a u blizini glavnog grada nađeno je šest neidentificiranih trupala.

Tri civila ubili su naoružani napadači koji su otvorili vatru na njihovo vozilo u Douri, južno od prijestolnice. Još tri iračka civila ubijena su na isti način u bližem južnom predgrađu Bagdada.

U Khadri, na zapadu Bagdada, ubijeni su jedan irački časnik i jedan vojnik, a jedan je civil poginuo u pucnjavi na njegovu kuću.

Prema policijskom priopćenju, u subotu su pronađena tri neidentificirana trupla u Roustoumiji, na jugu Bagdada, a tri na sjeveroistoku grada.

Južno od Samare, u Talayebu (oko 125 km sjeverno od Bagdada), u subotu su ranjena četiri civila, među kojima i jedna žena, u eksploziji projektila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙