FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS sutra bira novog predsjednika - Tomčić ili Friščić

ZAGREB,16. prosinca(Hina) - Oko 900 izaslanika birat će sutra naGlavnoj izbornoj skupštini HSS-a novog predsjednika stranke, petregionalnih predsjednika, 20 članova Glavnoga odbora, te članoveostalih tijela stranke.
ZAGREB,16. prosinca(Hina) - Oko 900 izaslanika birat će sutra na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a novog predsjednika stranke, pet regionalnih predsjednika, 20 članova Glavnoga odbora, te članove ostalih tijela stranke.

HSS-ova skupština održava se u Zagrebu i na njoj će se odlučiti hoće li prvi čovjek stranke i dalje biti Zlatko Tomčić ili Josip Friščić, Koprivničko-križevački župan.

Aktualni predsjednik i najuspješniji HSS-ov župan, pred tu će odluku izlaslanicima predstaviti svoje programe.

HSS-ovi će izaslanici od 12 kandidata izabrati pet regionalnih predsjednika, te 20 članova Glavnoga odbora između 49 kandidata.

HSS u izbore ulazi s dvije jasno podijeljene struje - Tomčićevu i Friščićevu, a koja ima više pristaša vidjet će se sutra.

Postojanje tih struja jasno se vidjelo u posljednjih mjesec dana, kada su u javnost 'isplivale' međusobne optužbe, prozivke i sumnjičenja.

Sve je kulminiralo odlukom petorice, od devet HSS-ovih saborskih zastupnika, da Tomčića i Ljubicu Lalić, smjene s mjesta predsjednika i potpredsjednice Kluba zastupnika HSS-a u Hrvatskom saboru.

Ta je odluka, doduše, kasnije stavljena u mirovanje kako bi se u mirnijim prilikama dočekala izborna skupština.

Sutra se navršava 101. godina postojanja HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙