FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novogodišnji koncert u riječkom HNK

RIJEKA, 28. prosinca 2005. (Hina) - Ciklus od četiri novogodišnjakoncerata, koji se održava do 30. prosinca u riječkom HNK-u Ivana pl.Zajca, počeo je u utorak navečer izvedbom orkestra i zbora Opereriječkog HNK-a, pod ravnanjem Miroslava Homena.
RIJEKA, 28. prosinca 2005. (Hina) - Ciklus od četiri novogodišnja koncerata, koji se održava do 30. prosinca u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca, počeo je u utorak navečer izvedbom orkestra i zbora Opere riječkog HNK-a, pod ravnanjem Miroslava Homena.

Program koncerta podijeljen je na popularni dio, u kojemu većinu čine valceri i polke J. Straussa, te onaj s djelima Chabriera, Bizeta i Borodina.

Koncert je otvoren izvedbom "Espane" E. Chabriera, nastavljen ulomcima iz Bizetove "Carmen" i suite "Arležanke", a prvi je dio zaključen "Polovjeckim plesovima" iz Borodinove opere "Knez Igor" uz sudjelovanje zbora riječke Opere.

Koncertni majstor bila je Danijela Maras Mendiković.

U drugom dijelu orkestar je izveo Straussovu "Kovačku polku", polku "Laka krv", "Pizzicato polku", "Tritsch-tratsch polku", i polku "Elyen a Magyar".

Kao solistica u ovom dijelu nastupila je operna pjevačica iz Rijeke Olga Kaminska u valceru "Proljetni zvuci" te u dvije ukrajinske narodne pjesme.

Novogodišnji koncerti održavaju se u riječkom HNK Ivana pl. Zajca od 1981. godine. Oni su tradicionalno jedan od najposjećenijih dijelova programa riječke kuće. Sve ulaznice za ovogodišnja četiri koncerta prodane su nedugo nakon puštanja u prodaju.

Iako bi se na temelju interesa gledateljstva mogao organizirati još najmanje jedan koncert, u riječkom HNK smatraju da su četiri koncerta u svakodnevnom ritmu najviše što mogu ponuditi uz zadržavanje potrebne kvalitete izvedbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙