FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljen program koncerata riječkog HNK do kraja godine

RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - Programi dvaju svečanih koncerata,koje će izvesti orkestar Opere HNK "Ivana pl. Zajca" u zadnjih desetdana ove godine, najavljeni su na današnjoj konferenciji za novinstvou Rijeci.
RIJEKA,15. prosinca 2005.(Hina) - Programi dvaju svečanih koncerata, koje će izvesti orkestar Opere HNK "Ivana pl. Zajca" u zadnjih deset dana ove godine, najavljeni su na današnjoj konferenciji za novinstvo u Rijeci.

Prvi u nizu je koncert "Večer Čajkovskog" 20. prosinca na kojem će dirigirati Nada Matošević, a solist na violini bit će Roman Simovitz.

Na rasporedu će biti Koncert za violinu i orkestar u D-duru i Simfonija broj pet u e-molu, a koncertni majstor bit će Romeo Drucker.

Roman Simovitz je rodio se 1981. u Rusiji, Muzičku akademiju završio je u Cetinju te magistrirao u Novom Sadu. Upisao je poslijediplomski studij na moskovskom Državnom konzervatoriju "Petra Iljiča Čajkovskog". Od osme godine održava koncerte s brojnim orkestrima po cijeloj Europi. Pobjednik je brojnih međunarodnih natjecanja, među kojima se posebno ističe "Rudolf Lipizer" u Gorici ove godine gdje je osvojio apsolutno prvu nagradu jer druga i treća nisu ni dodijeljene.

Ciklus od četiri tradicionalna novogodišnja koncerta počinje 27. i završava 30. prosinca. Dirigirat će Miroslav Homen, a solistica je riječka operna pjevačica Olga Kaminska.

Na programu će biti u prvom dijelu Chabrierova "Espana", dio Bizetove "Carmen" i "Arležanki" te "Polovjecki plesovi" iz Borodinova "Kneza Igora" uz nastup Zbora riječke Opere.

Drugi dio koncerta posvećen je valcerima i polkama Johanna Straussa. Kaminska će otpjevati dvije ukrajinske narodne pjesme te valcer "Proljetni zvuci". Koncertni majstor će biti Danijela Maras-Mendiković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙