FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Sumnje u mogućnost susreta Pape i Agce

ANKARA, 13. siječnja 2006. (Hina) - Istanbulski dnevnik Hurriyet upetak izražava sumnju u mogućnost susreta pape Benedikta XVI. i AlijaAgce.
ANKARA, 13. siječnja 2006. (Hina) - Istanbulski dnevnik Hurriyet u petak izražava sumnju u mogućnost susreta pape Benedikta XVI. i Alija Agce.

"Mogućnost da se Ali Agca (48) atentator na papu Ivana Pavla II. 1981. godine i ubojica glavnog i odgovornog urednika lista Milliyet Abdija Ipekcija sastane s papom Benediktom XVI. ravna je fantaziji", prenosi u petak elektronsko izdanje istanbulskog dnevnika Hurriyet. Pritom se sarkastično zamjećuje da Agci, nakon svega što je učinio, nedostaje državno odličje.

Ugledni list se poziva na izjavu vatikanskog glasnogovornika Joaquina Navarroa-Wallsa koji je neke najave susreta Svetog Oca i Agce nazvao potpuno neutemeljenima. Dodaje se da su mnogi svjetski listovi, uoči Agcinog puštanja na slobodu u četvrtak pisali o mogućnosti takvog susreta.

Hurriyet izražava sumnju da će Agca, koji je iz zatvorske ćelije upućen na odsluženje zakašnjele vojne obveze, neće biti dugo na slobodi. Takav zaključak komentator lista izvodi na temelju posljednje izjave turskog ministra pravde Cemila Ciceka da će osobno od Vrhovnog prizivnog suda zatražiti da se preispita odluka o puštanju Agce na slobodu.

Mnogi turski listovi u petak naglašavaju da je Agca bolestan, vrlo opasan psihopat i preporučuju da ostatak svog života, umjesto na slobodi, provede u dobro osiguranoj duševnoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙