FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 12. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 12. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

TOKIO - Prijetnja od ptičje gripe raste svakog dana, ali izbijanje pandemije među ljudima može se spriječiti ako zdravstvene institucije u zemljama diljem svijeta reagiraju pravodobno, rekao je u četvrtak regionalni čelnik Svjetske zdravstvene organizacije za zapadni Pacifik (WHO) Shigeru Omi na početku konferencije o ptičjoj gripi u Tokiju. Predstavnici 21 zemlje sastali su se u četvrtak u Tokiju na dvodnevnoj konferenciji pod okriljem WHO-a kako bi razgovarali o mjerama u slučaju pandemije ptičje gripe. "Moramo se pripremiti i biti spremni na trenutačni odgovor, uz sva sredstva na raspolaganju, čim se pojave prvi znakovi pandemije gripe", rekao je Shigeru Omi.

ZAGREB - Suđenje hrvatskom novinaru Ivici Marijačiću i bivšem čelniku hrvatske vojno-obavještajne službe Markici Rebiću, optuženima za nepoštivanje suda zbog objave imena i iskaza zaštićenog haškog svjedoka, održat će se 17. i 18. siječnja pred Haškim sudom (ICTY). Prema nalogu suda od 12. prosinca 2005., suđenje će se održati 17. i 18. siječnja pred raspravnim vijećem kojim predsjedava korejski sudac O-Gon Kwon, a predraspravna konferencija također 17. siječnja, uoči početka procesa. Odvjetnici optuženih ocijenili su kako će dvodnevna rasprava biti dovoljna da tužitelji izvedu svoje svjedoke i dokaze, dok će za dokazni postupak obrane sud trebati zakazati još jednu sjednicu.

ISTANBUL - Mehmet Ali Agca, koji je 1981. godine u Vatikanu pokušao atentat na papu Ivana Pavla II., oslobođen je u četvrtak ujutro iz turskog zatvora nakon što je izdržao kaznu. Turski mediji javili su da je Agca napustio zatvor u pratnji policije, koja ga je prebacila u vojni regrutni centar, gdje bi trebao obaviti liječničke preglede kako bi odmah mogao početi služiti obavezni vojni rok u turskoj vojsci. Agca je za pokušaj atentata na papu Ivana Pavla II. odležao 19 godina u talijanskom zatvoru, a 2000. godine prebačen je u turski zatvor u Istanbulu na odsluženje druge kazne zbog pljačke i ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙