FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ali Agca po izlasku iz zatvora ide u tursku vojsku

ISTANBUL, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Mehmet Ali Agca, čovjekkoji je 1981. godine pokušao atentat na papu Ivana Pavla II., bit će učetvrtak pušten iz turskog zatvora nakon odsluženja kazne, no vojskaće ga odmah potražiti jer nije odslužio vojni rok, objavio je usrijedu njegov odvjetnik.
ISTANBUL, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Mehmet Ali Agca, čovjek koji je 1981. godine pokušao atentat na papu Ivana Pavla II., bit će u četvrtak pušten iz turskog zatvora nakon odsluženja kazne, no vojska će ga odmah potražiti jer nije odslužio vojni rok, objavio je u srijedu njegov odvjetnik.

Agca je za pokušaj atentata odležao 19 godina u talijanskom zatvoru, a 2000. godine prebačen je u turski zatvor u Istanbulu na odsluženje druge kazne zbog pljačke i ubojstva.

"Sutra ujutro otići ću u zatvor po Agcu", rekao je odvjetnik Mustafa Demirbag. "Nakon završetka pravne procedure, otići ću s njim u ured za obranu", dodao je.

Prema novom turskom zakonu, njegova kazna odslužena u Italiji oduzet će se od 25-godišnjeg zatvora koliko je dobio u Turskoj za ubojstvo urednika liberalnih novina 1979. godine.

Agca (48) pobjegao je iz turskog zatvora nedugo nakon tog ubojstva, a pretpostavlja se da su mu u tome pomogli desničari u turskim sigurnosnim službama.

Kao što je dobro poznato svim turskim mladićima, nije nimalo lako izbjeći vojnu obvezu. Svaki od njih mora provesti 15 mjeseci u vojsci, a izuzeci su mogući samo kada su u pitanju studenti i Turci koji žive izvan domovine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙