FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska vlada žalit će se na oslobađanje Agce

ISTANBUL, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Turski ministar pravosuđaCemil Cicek izjavio je u četvrtak da će turska vlada uložiti žalbu napuštanje iz zatvora Mehmeta Alija Agce, Turčina koji je 1981. izveoatentat na papu Ivana Pavla II.
ISTANBUL, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Turski ministar pravosuđa Cemil Cicek izjavio je u četvrtak da će turska vlada uložiti žalbu na puštanje iz zatvora Mehmeta Alija Agce, Turčina koji je 1981. izveo atentat na papu Ivana Pavla II.

"Kao ministar pravosuđa, tražit ću od Prizivnog suda da razmotri Agcino oslobađanje", rekao je ministar novinarima u Istanbulu.

Ministar je naglasio da to što je Agca u četvrtak pušten na slobodu ne znači da ne može ponovno biti zatvoren pod istim optužbama.

Agca je oslobođen nakon što je u talijanskim i turskim zatvorima zbog napada na Papu i ubojstva turskog novinara proveo više od 25 godina.

Odmah nakon puštanja na slobodu javio se u vojni centar za novačenje jer još nije ispunio vojnu obvezu i u vojnoj bolnici obavio liječnički pregled nakon čega mu se izgubio trag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙