FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Getro, Konzum i Mercator jučer povukli sokove Pfanner iz prodaje

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Trgovački lanci Konzum, Mercator iGetro još jučer poslijepodne povukli su iz prodaje dvije vrsteaustrijskih sokova Pfanner (Multivitamin nektar i Multi Rosso Bio) ukojima je pronađena štetna kemijska tvar ITX koja se koristi zabojanje ambalaže, doznaje se iz tih trgovačkih lanaca.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Trgovački lanci Konzum, Mercator i Getro još jučer poslijepodne povukli su iz prodaje dvije vrste austrijskih sokova Pfanner (Multivitamin nektar i Multi Rosso Bio) u kojima je pronađena štetna kemijska tvar ITX koja se koristi za bojanje ambalaže, doznaje se iz tih trgovačkih lanaca.

Voditeljica odnosa s javnošću Mercatora Iva Naglić istaknula je kako su tek jutros primili obavijest od Ministarstva zdravstva, no sokove su povukli još jučer poslijepodne nakon što su doznali o štetnosti.

Dodala je kako još uvijek nisu primili nikakvu obavijest od distributera spomenutih sokova, tvrtke AWT International.

Naime, Hrvatska agencija za hranu jučer poslijepodne izvijestila je kako je laboratorijskom analizom u Zagrebu u dvjema vrstama austrijskih sokova na hrvatskom tržištu dokazana kemijska tvar ITX koja se koristi za bojanje ambalaže te se zbog toga s hrvatskog tržišta povlači 33 tisuće sokova u pakiranju od jedne i dvije litre (Multi Rosso Bio i Multivitamin nektar).

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙