FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4,30 sati.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

OSIJEK - U dvjema vrstama austrijskih sokova na hrvatskom tržištu pronađena je kemijska tvar ITX koja se koristi za bojanje ambalaže te se zbog toga povlači 33 tisuće sokova, izvijestila je Hrvatska agencija za hranu sa sjedištem u Osijeku. Agencija je putem Hrvatskog sustava žurnog uzbunjivanja primila obavijest o pronalasku kemijske tvari izopropil tioksanton (ITX) ) u voćnim sokovima austrijske tvrtke Pfanner od jedne i dvije litre (Multi Rosso Bio i Multivitamin nektar), izvijestio je ravnatelj Hrvatske agencije za hranu dr. Boris Antunović. Proizvođač ambalaže švedska tvrtka TetraPak koristila je ITX za bojanje ambalaže za prehrambene proizvode nakon čega je u Italiji krajem prošle godine povučeno oko 30 milijuna litara mlijeka za dojenčad i djecu proizvođača "Nestle", a tijekom prosinca u Italiji je ITX pronađen i u voćnim sokovima, vinu i maslinovu ulju proizvođača iz Italije i Austrije.

ZAGREB - Zbog skorog otpuštanja 556 radnika T-HT-a Hrvatski sindikat telekomunikacija je održao jučer na Trgu bana Jelačića i pred HO-TO tornjem prosvjedni skup. Prosvjednici su Upravi T-HT-a poručili da u najkraćem mogućem roku pristane na pregovore jer u protivnom cijelom T-HT-u prijeti opći štrajk. Predsjednik sindikata Josip Pupić ustvrdio je da radnici nisu višak u T-HT-u jer posla ima dosta, ali tvrtka ih otpušta jer je vlasnik naredio da se do kraja 2007. broj zaposlenih sa sadašnjih 6.650 smanji na 4.700. Po njegovom mišljenju, u T-HT-u će na taj način ostati samo menadžeri koji će sklapati poslove s vanjskim izvođačima. Tražimo da otpremnine radnicima budu od 80.000 do 100.000 eura, kao one radnika u većinskom vlasniku Deutsche Telekomu, poručili su sindikalci.

ZAGREB - Na mjesto jučer smijenjenog načelnika kriminalističke policije Željka Prše imenovan je Krunoslav Borovec, dosadašnji načelnik Ureda načelnika zagrebačke Policijske uprave. Informaciju je Hini potvrdio sam Borovec. Doznaje se da će dosadašnji načelnik Prša sjesti na čelno mjesto policijske postaje u Sesvetama. Pršu je smijenio ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin zbog netaktičnosti prilikom upada u zagrebačku HVIDR-u. Kirin je kazao da policija u akciji nije prekršila zakon ili svoje ovlasti, ali da se cijeli slučaj mogao riješiti na način da se u javnosti ne povrijedi ugled policije ili ratnih invalida. Ministar smatra da se upad u prostorije zagrebačke HVIDR-e u ponedjeljak navečer mogao izbjeći, odnosno da je policija i ranije mogla spriječiti namjeru haškog optuženika Domagoja Margetića, kojega je pratila, da tamo prikaže snimku svjedočenja zaštićenog svjedoka pred Haškim sudom.

ZAGREB - Na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Zagrebu jučer je zatvorena internetska stranica novinara i haškog optuženika Domagoja Margetića, rekao je sinoć glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun. Na temelju naloga, naloženo je zatvaranje i ukidanje internetske stranice adrese www.domagojmargetic.com, potvrdio je Hini Mehun. Pretraženo je i računalo, pripadajuće komponente te mediji za pohranu podataka u digitalnom obliku koje posjeduju i koriste dvojica hrvatskih državljana, koje Mehun nije htio imenovati. Nalog suca izvršila je kriminalistička policija PU zagrebačke, a istraga se obavila na dvjema lokacijama u Hrvatskoj.

ZAGREB - U sklopu projekta "Povratak u budućnost" sinoć je u Galeriji Studentskog centra (SC) otvoren drugi dio izložbe "Parada hitova", na kojoj izlažu slikari i kipari srednje i mlađe generacije koji su svoje prve izložbe imali u toj galeriji. Različitim kulturnim događanjima projekta "Povratak u budućnost", koji traje od 20. prosinca do 31. siječnja, obilježava se 40 godina osnutka Galerije SC-a. Prvi dio izložbe "Herojsko doba: 60-te i 70-te" bio je otvoren krajem prosinca i obradio je razdoblje Galerije kada su pod vodstvom Želimira Koščevića uvedene inovativne konceptualne prakse domaćih umjetnika i kada je počela suradnja s brojnim međunarodnim autorima. Na izložbi su izloženi radovi Zlatana Vrkljana iz osamdesetih, Vatroslava Kuliša iz ranih devedesetih, te slike Ivice Malčića i popartistički postupci Roberta Šimraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙