FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Čišćenje organizma gubitak vremena i novca

LONDON, 4. siječnja 2006. (Hina) - Provedba plana tzv. "čišćenjaorganizma" ili primjena neke od dijeta, koji su vrlo popularni usiječnju nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, gubitak su vremena inovca, smatraju britanski znanstvenici, prenosi BBC.
LONDON, 4. siječnja 2006. (Hina) - Provedba plana tzv. "čišćenja organizma" ili primjena neke od dijeta, koji su vrlo popularni u siječnju nakon božićnih i novogodišnjih blagdana, gubitak su vremena i novca, smatraju britanski znanstvenici, prenosi BBC.

Oni vjeruju da mnoga sredstva i pripravci koji se za to koriste nemaju nikakva učinka te da se organizam toksina nagomilanih tijekom spomenutih blagdana (i ne samo blagdana) rješava vlastitim prirodnim načinom.

Dakle, priroda se pobrinula da naš organizam funkcionira poput najsavršenijeg stroja koji iz sebe izbacuje ono što smatra suvišnim i zato se znanstvenici nakon nedavno provedenih istraživanja pitaju zašto se ljudi odlučuju na dijete i čišćenja organizma? Prema najnovijim studijama, nema nikakva uporišta koje bi potvrdilo da se organizam nakon određenog vremena ne može i sam oporaviti ili riješiti viška toksina, nakon primjerice blagdanskog pretjerivanja u hrani i piću.

Nutricionist i gostujući profesor na Sveučilištu u Southamptonu Martin Wieseman smatra da upotreba većine tableta, "prirodnih" sokova, čajeva i/ili nekih drugih pripravaka koji se mogu kupiti u ljekarnama ili trgovinama zdravom hranom i navodno su učinkoviti kod čišćenja organizma, nije znanstveno utemeljena. Njegovi kolege iz Britanske udruge zdrave prehrane smatraju da su reklamiranje raznih dijeta i kampanje čišćenja organizma tek marketinški mitovi koji iz džepova pojedinca izvlače milijune funti.

"Organizam funkcionira tako da se sam uhvati u koštac sa štetnim sastojcima koji mu ne odgovaraju i jednostavno ih sam od sebe izbaci", tvrdi prof. Wiseman. Znanstvenici iz udruge Sense About Science smatraju da je sve što našem organizmu treba čista voda, svježi zrak i dovoljna količina kvalitetnog sna. Sa zaključcima britanskih kolega slažu se i američki znanstvenici koji vjeruju da se tijelo protiv toksina bori vlastitim prirodnim načinima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙