FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porezna uprava: poslodavci do 31. siječnja trebaju predati IP obrazac

ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Poslodavci i isplatitelji primitka,odnosno plaće ili mirovine dužni su Poreznoj upravi do 31. siječnjadostaviti podatke o isplaćenim plaćama ili mirovinama u prošlojgodini, na IP obrascu, priopćeno je danas iz Ministarstva financija.
ZAGREB, 13. siječnja 2006. (Hina) - Poslodavci i isplatitelji primitka, odnosno plaće ili mirovine dužni su Poreznoj upravi do 31. siječnja dostaviti podatke o isplaćenim plaćama ili mirovinama u prošloj godini, na IP obrascu, priopćeno je danas iz Ministarstva financija.

Naime, prema Pravilniku o porezu na dohodak (Narodne novine 95/2005.), IP obrazac (Izvješće o plaći, mirovini, doprinosima, porezu i prirezu) zamjenjuje dosadašnji PK-1 obrazac.

IP obrasci mogu se predati u papirnatom obliku ili na disketi HD 3,5, CD-u ili DVD-u, osobno ili putem pošte u nadležnu ispostavu Porezne uprave.

Rok za dostavu je 31. siječnja 2006. godine.

Program za prihvat IP obrazaca na elektronskom mediju i detaljnije upute mogu se pronaći na službenim Internet stranicama Porezne uprave - www.porezna-uprava.hr, navodi se u priopćenju.

Prema Pravilniku, u obrazac IP unose se podaci za cijelu godinu ili dio godine u kojem je bilo isplata, a ako dohodak nije redovito mjesečno isplaćivan za pojedine se mjesece upisuje oznaka "0".

Obrazac IP sadrži podatke o isplaćenim plaćama i mirovinama, uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja iz plaće, uplaćenom porezu, prirezu i premijama životnog osiguranja s obilježjem štednje, dopunskog i privatnog zdravstvenog i dobrovoljnog mirovinskog osiguranja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙