FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska mora zaustaviti smanjivanje poreza

PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska mora prekinuti bilokakvo daljnje smanjenje poreza u nastojanju da stavi javne financijepod kontrolu, izjavio je u četvrtak francuski ministar financijaThierry Breton.
PARIZ, 15. prosinca 2005. (Hina/AP) - Francuska mora prekinuti bilo kakvo daljnje smanjenje poreza u nastojanju da stavi javne financije pod kontrolu, izjavio je u četvrtak francuski ministar financija Thierry Breton.

"Globalno, moramo ostati stabilni po pitanju poreza i ne ih više povećavati ili smanjivati tijekom razdoblja koje dolazi", kazao je Breton za francusku radio postaju Europe-1 ne precizirajući točni vremenski okvir na koji se to odnosi.

To je rekao dan nakon objave izvješća pod pokroviteljstvom vlade u kojem se upozorava da je stanje francuskih javnih financija opterećenih dugovima "vrlo zabrinjavajuće", i u kojem se traži od državnih čelnika da uravnoteže proračun najkasnije do 2010.

Premijer Dominique de Villepin obećao je konferenciju o javnim financijama u siječnju kako bi se izradio plan smanjenja zaduženosti.

Ranije ove godine Villepin je objavio "pauzu" u vladinoj politici postupnog smanjenja poreza na dohodak. To znači da predsjednik Jacques Chirac vjerojatno neće ostvariti svoje obećanje o smanjenju poreza na dohodak za 30 posto između 2002. i 2007.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙