FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bugarska najavila smanjenje korporativnih poreza u 2006.

SOFIJA, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Bugarska vlada želi nastavitipolitiku smanjenja poreza i troškova socijalnog osiguranja a njezin ćeprioritet u 2006. biti smanjenje korporativnih poreza, objavilo je učetvrtak bugarsko ministarstvo financija.
SOFIJA, 29. prosinca 2005. (Hina/AP) - Bugarska vlada želi nastaviti politiku smanjenja poreza i troškova socijalnog osiguranja a njezin će prioritet u 2006. biti smanjenje korporativnih poreza, objavilo je u četvrtak bugarsko ministarstvo financija.

"Detalji vezani za ta pitanja iskristalizirat će se sredinom sljedeće godine kada bude spreman prvi nacrt proračuna za 2007.", objavilo je ministarstvo u službenom priopćenju.

Prethodno je ministar financija Plamen Orešarski rekao novinarima da će vlada posebno nastojati smanjiti korporativni porez koji je sada fiksiran na 15 posto. Ministar nije htio navesti nikakve detaljnije informacije o tom planu.

No, ne uspije li vlada spriječiti daljnji rast proračunskog deficita, mogla bi biti prisiljena posegnuti za povećanjem PDV-a kao "krajnjom mjerom", upozorio je Orešarski. Trenutna je stopa PDV-a 20 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙