FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tjeralica za kapetanom Draganom idući tjedan

ŠIBENIK, 5. siječnja 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uŠibeniku Dalibor Dukić idući bi tjedan trebao policiji naložiti daraspiše međunarodnu tjeralicu za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim ponadimku Kapetan Dragan, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protivzarobljenika i civila.
ŠIBENIK, 5. siječnja 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić idući bi tjedan trebao policiji naložiti da raspiše međunarodnu tjeralicu za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim po nadimku Kapetan Dragan, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila.

U izjavi za Hinu Dukić je danas kazao da je branitelj po službenoj dužnosti uložio žalbe na rješenja šibenskoga Županijskog suda o određivanju pritvora i provedbi istrage protiv Kapetana Dragana.

Dukić je dodao da će Izvanraspravno vijeće Županijskog suda o tim žalbama odlučivati u početku idućeg tjedna, nakon čega će rješenja postati pravomoćna i stvoreni uvjeti za raspisivanje tjeralice.

Istragu protiv Kapetana Dragana zatražilo je šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

Kako se doznaje u Ministarstvu pravosuđa, odluku o izručenju, nakon hrvatskog zahtjeva, treba donijeti australski ministar pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙