FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUP raspisao međunarodnu tjeralicu za Kapetanom Draganom

ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova(MUP) poslijepodne je na nalog šibenskog istražnog suca raspisalomeđunarodnu tjeralicu za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim kaoKapetan Dragan, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 11. siječnja 2006. (Hina) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) poslijepodne je na nalog šibenskog istražnog suca raspisalo međunarodnu tjeralicu za Draganom Vasiljkovićem, poznatijim kao Kapetan Dragan, doznaje se u MUP-u.

Tjeralica protiv Vasiljkovića, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila, poslana je u sjedište Interpola u Lyonu, izjavio je Hini glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

Dodao je da je MUP pritom iskoristio i drugu mogućnost, odnosno da je raspisao i tzv. difuznu tjeralicu, koja se šalje izravno zemlji za koju se pretpostavlja da bi se u njoj tražena osoba mogla skrivati.

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

Nalog za raspisivanjem međunarodne tjeralice jučer je podnio istražni sudac šibenskog Županijskog suda Dalibor Dukić, sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković u bijegu a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.

Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙