FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisuje se tjeralica za Vasiljkovićem

ŠIBENIK, 10. siječnja 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda uŠibeniku Dalibor Dukić izdao je u utorak nalog policiji zaraspisivanje međunarodne tjeralice za Draganom Vasiljkovićem, poznatomi kao Kapetan Dragan.
ŠIBENIK, 10. siječnja 2006. (Hina) - Istražni sudac Županijskog suda u Šibeniku Dalibor Dukić izdao je u utorak nalog policiji za raspisivanje međunarodne tjeralice za Draganom Vasiljkovićem, poznatom i kao Kapetan Dragan.

Na sudu kažu da je Vasiljković državljanin Srbije i Crne Gore te Australije s nepoznatim prebivalištem.

Nalog za raspisivanje tjeralice izdan je sukladno članku 486. Zakona o kaznenom postupku, jer je Vasiljković, kojeg se sumnjiči za ratne zločine protiv zarobljenika i civila, u bijegu a rješenjem šibenskog Županijskog suda mu je određen pritvor.

U utorak su, naime, postala pravomoćna rješenja istražnog suca Dukića o određivanju pritvora i provođenju istrage protiv kapetana Dragana.

Istragu je zatražilo šibensko Županijsko državno odvjetništvo, koje ga tereti da je kao zapovjednik jedinice za posebne namjene u sastavu paravojnih srpskih postrojba, odnosno zapovjednik nastavnog centra za obuku pripadnika specijalnih postrojba "Alfa", postupao protivno odredbama Ženevske konvencije.

Vasiljković trenutačno nije dostupan hrvatskim vlastima, jer živi u Australiji.

Kako se doznaje u Ministarstvu pravosuđa, odluku o izručenju, nakon hrvatskog zahtjeva, treba donijeti australski ministar pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙