FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OMV dovršio preuzimanje Aralovih benzinskih crpki u Češkoj

BEČ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Austrijska naftna grupa OMV dovršilaje kupnju benzinskih postaja njemačkog Arala u Češkoj, čime će ojačatisvoju poziciju najvećeg naftnog i plinskog koncerna u središnjojEuropi, objavljeno je u srijedu iz te kompanije.
BEČ, 4. siječnja 2006. (Hina/AP) - Austrijska naftna grupa OMV dovršila je kupnju benzinskih postaja njemačkog Arala u Češkoj, čime će ojačati svoju poziciju najvećeg naftnog i plinskog koncerna u središnjoj Europi, objavljeno je u srijedu iz te kompanije.

OMV je u listopadu lani objavio svoje planove o kupnji 70 benzinskih postaja od njemačkog Arala.

Izvršni direktor austrijskog plinskog diva Gerhard Roiss kazao je kako je tom akvizicijom osigurana zastupljenost OMV-a na češkom tržištu, na kojem sada drži udjel od 20 posto. OMV posluje u Češkoj od 1991.

Austrijska kompanija, koja je utrošila 258,3 milijuna eura na tu akviziciju, objavila je da je u 2004. u Češkoj vrijednost njezinih poslova dosegnula 747,4 milijuna eura. U masovnim kupovinama u središnjoj i istočnoj Europi, OMV je kupio benzinske postaje u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Italiji, Rumunjskoj i Sloveniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙