FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lottomatica stvara najveću lutrijsku kompaniju u svijetu

MILANO, 11. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Talijanska kompanijaLottomatica spremna je za stvaranje najveće svjetske lutrijskekompanije nakon objave kupnje američkog konkurenta Gtech Holdingsa začetiri milijarde eura u gotovini.
MILANO, 11. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Talijanska kompanija Lottomatica spremna je za stvaranje najveće svjetske lutrijske kompanije nakon objave kupnje američkog konkurenta Gtech Holdingsa za četiri milijarde eura u gotovini.

"To je odvažna, a ne riskantna operacija", kazao je Lorenzo Pellicioli, izvršni direktor holding kompanije Lottomatice, De Agostini za talijanski poslovni list Sole 24 Ore.

Pellicioli je kazao da je spajanje dio strategije kompanije usmjerene na diversifikaciju operacija izvan Italije, te je odbacio zabrinutost da će je to ostaviti u velikim dugovima.

Lottomatica nudi 29 eura po dionici za Gtech, što je više od trenutne cijene po kojoj se trguje, te planira financirati akviziciju iz dostupnih gotovinskih rezervi, zajmom od 1,9 milijardi eura, izdavanjem obveznica i povećanjem kapitala za 1,4 milijarde eura.

Gtech je oko dva puta veći od Lottomatice po prihodima. Ulagači su u srijedu iskazali zabrinutost oko troškova sporazuma, spustivši cijenu dionice Lottomatice za gotovo sedam posto na Milanskoj burzi.

Spajanje, koje se planira završiti u lipnju, stvorit će kompaniju s prihodima od gotovo dvije milijarde dolara, koja djeluje u više od 50 zemalja diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙