FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 15. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 15. prosinca 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

ZAGREB - Svaki treći Hrvat u Hrvatskoj podrijetlom je iz Bosne i Hercegovine, a svaki sedmi rođen je na današnjem području te zemlje, rečeno je sinoć u zagrebačkom hotelu Sheraton na tribini "Što je Hrvatima Bosna i Hercegovina". Do tog podatka došao je Siniša Grgić sa Zavoda za poslovna istraživanja dok je istraživao koliko Hrvata živi u SAD-u. Koristeći se metodom pronalaženja žarišta određenih prezimena ustanovio je da u SAD-u živi milijun i sto pedeset tisuća osoba koje su svjesne svojih hrvatskih korijena. "No, pokazalo se i da je svako treće hrvatsko prezime nastalo na području današnje Bosne i Hercegovine", kazao je Grgić. Ocijenio je da u javnom mnijenju vlada kriva predodžba o "jako moćnim Hercegovcima u hrvatskom gospodarstvu" budući da je od 140.000 gospodarskih subjekata tek njih 12,5 posto u sudskom registru zavedeno na ime osoba rođenih u BiH.

ZAGREB - Zbog različitih stavova o Hrvatskoj radio televiziji (HRT) što je kulminiralo svađom između dvojice novinara u toj televizijskoj kući intervenirala je i policija, ali se pokazalo da nije bilo razloga za njezino djelovanje, potvrdila je sinoć policija. U zagrebačkoj policiji su rekli da su na HRT došli nakon što ih je pozvao vjerojatno jedan od sudionika prepirke. No, kad je policija stigla utvrdila je da nije bilo razloga za intervenciju jer nije uočeno nikakvo prekršajno ni kazneno djelo. Neslužbeno se na HTV-u doznaje da su se dva djelatnika porječkala u privatnom razgovoru oko različitih stavova o toj televizijskoj kući. "Nije bilo ništa na razini urednik - novinar. Radilo se o privatnoj svađi", rekao je izvor s HTV-a.

VUKOVAR - Knjiga umirovljenog vukovarskog novinara Petra Brozovića "Pamćenje zaborava" predstavljena je sinoć u vukovarskom hotelu "Lav". Pored samog autora, o knjizi su govorili vukovarski publicist Ante Dujić, a u ime izdavača, tiskare "Pauk" Cerna, njezin vlasnik Vladimir Baličević. O Vukovaru 30-ih godina prošloga stoljeća, čije stanovnike, ulice i trgove u knjizi "Pamćenje zaborava" opisuje Petar Brozović, okupljenima je govorila ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ruža Marić. "Kroz knjigu "Pamćenje zaborava" pokušao sam na osobit način dočarati vrijeme u Vukovaru između dva svjetska rata kako bi ga što više približio mladima koji, koliko sam primjetio, jako malo poznaju stari Vukovar", rekao je autor Petar Brozović predstavljajući svoju knjigu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙