FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Imovina fondova ZB INvesta u 2005. porasla više od 1 mlrd kn

ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Investicijski fondovi ZB Invest,društva za upravljanje investicijskim fondovima Zagrebačke banke nakraju prošle godine imali su pod upravljanjem imovinu u vrijednosti od2,84 milijarde kuna, što u odnosu na 2004. predstavlja povećanje zaviše od milijardu kuna, izvijestili su danas iz ZB Investa.
ZAGREB, 12. siječnja 2006. (Hina) - Investicijski fondovi ZB Invest, društva za upravljanje investicijskim fondovima Zagrebačke banke na kraju prošle godine imali su pod upravljanjem imovinu u vrijednosti od 2,84 milijarde kuna, što u odnosu na 2004. predstavlja povećanje za više od milijardu kuna, izvijestili su danas iz ZB Investa.

U ZB Investu ističu kako je prošla godina bila godina rekordnog rasta hrvatskog tržišta otvorenih investicijskih fondova, a da su fondovi pod upravljanjem tog društva na kraju 2005. zauzimali 32 postotni tržišni udio.

Za razliku od proteklih godina, u 2005. su u rastu imovine ravnopravno sudjelovali i investicijski fondovi s dugoročnom strategijom, pa je tako fond ZB global povećao imovinu gotovo tri i pol puta - na 390,88 milijuna kuna, ZB euroaktiv tri puta - na 134,53 milijuna kuna, a ZB trend jedan i pol puta -na 417,09 milijuna kuna).

Imovina najvećeg otvorenog investicijskog fonda na razini sektora u Hrvatskoj, odnosno kunskog novčanog fonda ZB plus iznosila je pak na kraju 2005. 1,35 milijarde kuna.

Od pogodnosti za klijente ovih fondova, kojih ima oko 31 tisuća, u ZB Investu izdvajaju ukidanje ulaznih naknada i formiranje izlaznih naknada u korist klijenta, omogućavanje trgovanja udjelima internet bankarstvom (e-zaba za pravne i fizičke osobe) te vođenje stalno transparentnog i pouzdanog poslovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙