FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IPE nagrada ROMF-u potvrda snage mirovinske industrije

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Nagrada Raiffeisen obveznommirovinskom fondu (ROMF) za najbolji mali mirovinski fond u Europi u2005. u kategoriji mirovinskih fondova s neto imovinom do milijardueura, koju dodjeljuje europski časopis Investment&Pensions Europe(IPE), značajna je ne samo za ROMF i Raiffeisen Grupu već predstavljapriznanje cijeloj fondovskoj industriji u Hrvatskoj i njezinu razvoju,istaknuo je danas predsjednik Uprave ROMF-a Damir Grbavac.
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Nagrada Raiffeisen obveznom mirovinskom fondu (ROMF) za najbolji mali mirovinski fond u Europi u 2005. u kategoriji mirovinskih fondova s neto imovinom do milijardu eura, koju dodjeljuje europski časopis Investment&Pensions Europe (IPE), značajna je ne samo za ROMF i Raiffeisen Grupu već predstavlja priznanje cijeloj fondovskoj industriji u Hrvatskoj i njezinu razvoju, istaknuo je danas predsjednik Uprave ROMF-a Damir Grbavac.

Na svečanosti povodom primitka IPE nagrade, Grbavac je istaknuo da je osim nagrade, ROMF ušao i u uži izbor među četiri najbolja fonda u Europi, a osvojenom nagradom postao je prvi hrvatski mirovinski fond koji je osvojio neku od IPE-ovih nagrada. Podsjetio je da u sklopu Raiffeisen grupe djeluju tri društva u mirovinskom sustavu.

IPE je časopis specijaliziran za praćenje poslovanja mirovinskih fondova i te industrije u Europi, sa sjedištem u Londonu, istaknuo je zamjenik glavnog urednika George Coats napominjući kako su mirovinski sustavi i mirovinske reforme vrlo bitne u funkcioniranju društava u bilo kojoj državi Europe. Nagrade se dodjeljuju od 2001. godine te predstavljaju pokazatelje za izvrsnost u upravljanju europskim mirovinskim fondovima.

Ovogodišnja nagrada za najbolji Europski mirovinski fond pripala je danskom ATP fondu, koji je također osvojio nagradu za najbolji javni mirovinski fond. Srebrnu nagradu za najbolji korporativni mirovinski fond osvojio je Barclays, dok je PGGM imenovan najboljim industrijskim mirovinskim fondom.

Raiffesien OMF, po posljednjim podacima, ima više od 407 tisuća članova s konstantnin tržišnim udjelom koji se kreće oko trećine ukupnog broja članova u mirovinskom sustavu u Hrvatskoj (33 posto).

U prvih devet ovogodišnjih mjeseci ROMF je, kaže, ostvario najveće povećanje neto imovine od svih obveznih mirovinskih fondova na tržištu i to u iznosu od 229,69 milijuna kuna.

Od početka rada fondova prosječan prinos je iznosio 9 posto, dok je u prvih jedanaest ovogodišnjih mjeseci prinos bio 7,8 posto, kazao je Grbavac.

Imovina pod upravljanjem istodobno je iznosila 3,5 milijardi kuna, a samo u ovoj godini imovina je uvećana 40,98 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙