FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kolumbija: Nosi kondome ili plati, poručuju lokalne vlasti

BOGOTA, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Vlasti u gradiću na zapaduKolumbije razljutile su u toj zemlji vrlo utjecajnu Katoličku crkvunovim planom borbe protiv AIDS-a, zaprijetivši kažnjavanjem muškaracakoji sa sobom ne nose kondome.
BOGOTA, 12. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Vlasti u gradiću na zapadu Kolumbije razljutile su u toj zemlji vrlo utjecajnu Katoličku crkvu novim planom borbe protiv AIDS-a, zaprijetivši kažnjavanjem muškaraca koji sa sobom ne nose kondome.

Mladići, koji prema anketama u spolne odnose stupaju s 15 godina, moraju nositi kondome kao što nose osobne iskaznice, izjavio je gradski vijećnik u gradu Tulua William Pena listu El Tiempo.

Oni koji to ne budu činili platit će novčanu kaznu ili pohađati trosatno predavanje o prevenciji AIDS-a u Tului, gdje je prošle godine 14 ljudi umrlo od spolno prenosivih bolesti.

"U našoj je zemlji vrlo raširena seksualna aktivnost i Tulua nije nikakav izuzetak. Ova mjera nikoga ne prisiljava na seks, nego na zaštitu", rekao je Pena.

Katolički svećenik Jesus Velasquz najavio je kako neće dopustiti da ta mjera prođe bez borbe i usporedio ju je s prodavanjem oružja na ulicama. "Nama je potrebna edukacija i poštivanje moralnih i kršćanskih vrijednosti", poručio je Velasquez.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙