FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Times: Osobe godine - Bono i bračni par Gates

WASHINGTON, 18. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američki tjednik Timesu nedjelju je "Osobama godine" proglasio bračni par Gates, Billa iMelindu i britanskog pjevača Bona, zbog njihovih aktivnosti napromicanju pravde u svijetu i pomoći stanovništvu zemalja Trećegsvijeta, prenijele su u nedjelju svjetske agencije.
WASHINGTON, 18. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Američki tjednik Times u nedjelju je "Osobama godine" proglasio bračni par Gates, Billa i Melindu i britanskog pjevača Bona, zbog njihovih aktivnosti na promicanju pravde u svijetu i pomoći stanovništvu zemalja Trećeg svijeta, prenijele su u nedjelju svjetske agencije.

Osnivač Microsofta, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, Gates, zajedno sa suprugom Melindom, osnovao je zakladu koja se zalaže za borbu protiv raznih bolesti u najsiromašnijim zemljama svijeta, prenosi France presse. Britanski pjevač Bono, već je godinama neumorni "odvjetnik" najsiromašnijih i najobespravljenijih na našem planetu.

Glavni urednik Timesa James Kella objasnio je kako su Gatesovi i Bono izabrani jer su bili najučinkovitiji u nastojanjima da se dugoročno pronađe put u iskorjenjivanju bolesti poput malarije, HIV-a i AIDS-a u siromašnim afričkim zemljama u kojima od posljedica spomenutih i mnogih drugih bolesti te od gladi i posljedica siromaštva godišnje umre osam milijuna ljudi, među kojima je puno djece, prenio je Reuters

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙