FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska želi uštedjeti 50 milijardi eura u javnom sektoru

PARIZ, 12. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Francuski ministar financijaThierry Breton izjavio je u četvrtak da će javni sektor morati usljedećih pet godina srezati troškove za oko 50 milijardi eura kako bipomogao pri smanjivanju sve većeg javnog duga.
PARIZ, 12. siječnja 2006. (Hina/dpa) - Francuski ministar financija Thierry Breton izjavio je u četvrtak da će javni sektor morati u sljedećih pet godina srezati troškove za oko 50 milijardi eura kako bi pomogao pri smanjivanju sve većeg javnog duga.

"Država trenutno troši na vlastite funkcije nešto manje od 300 milijardi eura godišnje", kazao je Breton u razgovoru za tv-postaju France 2. "Uštedjeti u razdoblju od pet godina 50 milijardi eura znači uštedjeti 10 milijardi godišnje od ukupno 300 milijardi. To je izvedivo", konstatirao je Breton.

U srijedu je francuski premijer Dominique de Villepin predstavio petogodišnji plan za smanjenje francuskog javnog duga na 60 posto BDP-a u odnosu na trenutnih 66 posto, te za smanjenje javnog deficita na nula u odnosu na aktualnih tri posto BDP-a.

Procjenjuje se da francuski dug trenutno doseže 1.100 milijardi eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙