FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka svjetski izvozni šampion i u 2006.

BERLIN, 10. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Njemačka će ove godine uspjetiobraniti titulu svjetskog izvoznog šampiona, predvidjela je u utoraknajveća njemačka banka Deutsche Bank.
BERLIN, 10. siječnja 2006. (Hina/Dpa) - Njemačka će ove godine uspjeti obraniti titulu svjetskog izvoznog šampiona, predvidjela je u utorak najveća njemačka banka Deutsche Bank.

Glavni ekonomist Deutsche Bank Norbert Walter kazao je za dnevne novine Neuen Osnabruecker Zeitung da su rizici da Njemačka ne uspije zadržati titulu izvoznog šampiona u 2006. "tako minimalni da se mogu u stvarnosti ignorirati".

Prema najnovijim služenim podacima, njemački izvoz porastao je u studenome lani 7,7 posto, dosegnuvši rekordnih 71,6 milijardi eura. Trgovinski višak povećan je s listopadskih 12,2 na 13,3 milijarde eura.

Walter očekuje da će 2006. biti "super godina" za Njemačku, predviđajući da će najveće europsko gospodarstvo ubrzati stopu rasta na dva posto, dvostruko više od prošlogodišnje.

Osim od uzleta globalnog gospodarstva, Walter je istaknuo da je njemačko gospodarstvo profitiralo i od podizanja svoje konkurentnosti.

Međutim, priklanja se onima koji upozoravaju na gospodarski učinak planiranog vladinog povećanja poreza na potrošnju u siječnju 2007. Kao i mnogi drugi ekonomisti, također je predvidio da bi rast u Njemačkoj mogao usporiti 2007. kako će usporavati globalni gospodarski rast.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙