FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka će u 2005. zadržati poziciju najveće svjetske izvoznice

BERLIN, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Njemačka će u 2005. zadržatipoziciju najveće izvoznice robe u svijetu a zabilježit će i rekordnivišak u trgovinskoj razmjeni, objavilo je Savezno udruženje njemačkevanjske i veletrgovine (BGA).
BERLIN, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Njemačka će u 2005. zadržati poziciju najveće izvoznice robe u svijetu a zabilježit će i rekordni višak u trgovinskoj razmjeni, objavilo je Savezno udruženje njemačke vanjske i veletrgovine (BGA).

Njemački je izvoz porastao za oko sedam a uvoz za oko osam posto, pri čemu je stvoren višak u trgovinskoj razmjeni od oko 161 milijardu eura, objavilo je to udruženje.

"Time će Njemačka ponovno postati svjetski prvak u izvozu a vanjska trgovina ponovno će dati značajan doprinos gospodarstvu", konstatirao je predsjednik udruženja Anton Boerner.

Očekivani rast svjetskog gospodarstva, posebno onog američkog, podrazumijeva da je "sljedeće godine moguća još pozitivnija ekspanzija" njemačkog izvoza, dodao je Boerner, prognozirajući snažan rast trgovine između Njemačke i istočnoeuropskih zemalja, uključujući Rusiju.

Njemačko je gospodarstvo treće po veličini u svijetu, nakon njemačkog i japanskog, a prošle je godine zabilježilo izvoz roba u vrijednosti 912 milijardi dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙