FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Za upis odraslih za zanimanje policajac pristiglo 1946 zamolbi

ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Na natječaj Ministarstva unutarnjihposlova (MUP) za upis prvih 300 polaznika u Program srednjoškolskogobrazovanja odraslih za zanimanje policajac, zaprimljeno je 1946zamolbi, a iako je natječaj zatvoren 3. siječnja, zamolbe i daljepristižu, priopćio je danas MUP.
ZAGREB, 6. siječnja 2006. (Hina) - Na natječaj Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) za upis prvih 300 polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac, zaprimljeno je 1946 zamolbi, a iako je natječaj zatvoren 3. siječnja, zamolbe i dalje pristižu, priopćio je danas MUP.

Povjerenstvo radi "punom parom" i dosad je obradilo dvije trećine zaprimljenih prijava, točnije njih 1279. Od te brojke jedna trećina, točnije 447, otpada na žene kandidatkinje, a MUP zanimljivim ocjenjuje da ih je 375 bilo nevažećih.

Nakon obrade zaprimljenih prijava, Povjerenstvo će na temelju uspjeha u srednjoj školi napraviti rang listu kandidata. Najuspješniji s te liste, njih otprilike 600, bit će pozvano na testiranje motoričkih sposobnosti, psihotest, plivanje, te na liječnički pregled. Na temelju tih rezultata napravit će se konačna lista od 300 kandidata, koji će tako postati prva generacija policajaca koja će se obučiti prema ovakvom programu školovanja, navodi MUP u priopćenju.

Nevažećim se smatra 375 dosad obrađenih prijava, zbog nezadovoljavanja nekog od uvjeta natječaja, poglavito dobne granice ili nezavršene četverogodišnje škole. Veliki broj prijavljenih kandidata bilo je starije od traženih 24 i pol godine. U natječaju je kao uvjet bila navedena završena četverogodišnja srednja škola, a veliki broj prijavljenih kandidata imalo je završenu trogodišnju školu.

Najveći broj prijava došao je s područja Policijske uprave Vukovarsko-srijemske - njih 286 (107 muškaraca, 100 žena i 79 nevažećih).

Najmanji broj prijava, njih šest (jedan muškarac i pet žena), došao je s područja Istarske policijske uprave.

Pripadnici nacionalnih manjina također su se javili na natječaj, a najviše prijava stiglo je od pripadnika srpske nacionalne manjine, njih 55. Tri prijave su uputili pripadnici bošnjačke nacionalne manjine, a po jednu pripadnici mađarske i njemačke nacionalne manjine, navodi MUP u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙