FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija o događanjima u prostoru HVIDRA-e

ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Policijska uprava zagrebačkaslužbeno je večeras izvijestila o događanjima u prostorima HVIDRA-epri ispunjavanju sudskog naloga da se onemogući prikazivanjesvjedočenja zaštićenog haškog svjedoka.
ZAGREB, 9. siječnja 2006. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka službeno je večeras izvijestila o događanjima u prostorima HVIDRA-e pri ispunjavanju sudskog naloga da se onemogući prikazivanje svjedočenja zaštićenog haškog svjedoka.

Policija navodi da je tu prezentaciju najavio Domagoj Margetić, a nakon što je po primitku sudskog naloga otkazao prethodno najavljenu u drugom prostoru. Budući da su policajcima na ulaznim vratima dvojica građana zapriječila ulazak, policija je prema njima uporabila sredstva prisile, a zatim je Margetića privela bez uporabe sile, ističe policija.

PU u priopćenju navodi da je danas zaprimila nalog Istražnog centra Županijskog suda u Zagrebu kojim se nalaže poduzimanje svih potrebnih koraka u cilju sprečavanja svakog pokušaja objavljivanja u cijelosti ili djelomično zvučnih zapisa, transkripata, odnosno iskaza zaštićenog svjedoka pred Tribunalom haaškog suda u slučaju Blaškić.

Objavljivanje zabranjenog sadržaja najavio je Domagoj Margetić za danas u 18 sati u tzv. "Resistance clubu" u Zagrebu, u Kneza Mislava 10.

Domagoju Margetiću nalog Suda uručen je danas u prijepodnevnim satima od strane istražnog suda, međutim, navodi policija, on je otkazao prezentaciju zabranjenog sadržaja u "Resistance clubu" i zakazao ju u večernjim satima u Slovenskoj 21, u prostoru HVIDRE Črnomerec.

Tijekom izvršenja naloga suda, u 19, 25 sati, ulazak službenika PU zagrebačke u prostor HVIDRE, u kojem su se nalazili Domagoj Margetić i dvadesetak građana i novinara, zapriječila su na ulaznim vratima dvojica građana.

Nakon upozorenja i izdavanja zapovijedi na koje su se obojica oglušili, policajci su uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje, stoji u priopćenju.

Nakon ulaska u prostor HVIDRE policija je bez uporabe sile privela Domagoja Margetića u službene prostorije PU zagrebačke radi utvrđivanja posjedovanja zabranjenog sadržaja - zvučnih zapisa, transkripata i iskaza zaštićenog svjedoka u drugim oblicima.

Građani nad kojima su upotrebljena sredstva prisile dovedeni su u područnu policijsku postaju radi utvrđivanja okolnosti uporabe sredstava prisile, navela je policija, dodavši da je taj postupak još uvijek u tijeku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙