FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati.
ZAGREB, 10. siječnja 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Policija je sinoć ušla u prostorije HVIDRA-e u Zagrebu kako bi na temelju sudskog naloga onemogućila prikazivanje svjedočenja zaštićenog haškog svjedoka u slučaju Blaškić.

Tom su prigodom uz uporabu sile privedeni predsjednik podružnice Ivan Pandža i član udruge Ante Jurendić, a novinar Domagoj Margetić, koji je za jučer najavio prikazivanje svjedočenja predsjednika Mesića u Hagu, je bez uporabe sile priveden u PU zagrebačku. Policija je, uz ostalo, navela da je uporabila silu jer je policajcima bio zapriječen ulazak u prostoriju, te da je Margetiću prijepodne uručen nalog Istražnog centra Županijskog suda u Zagrebu. Tim se nalogom nalaže poduzimanje svih potrebnih koraka u cilju sprečavanja svakog pokušaja objavljivanja u cijelosti ili djelomično zvučnih zapisa, transkripata, odnosno iskaza zaštićenog svjedoka pred Tribunalom haaškog suda u slučaju Blaškić.

ZAGREB - Odvjetnik HVIDRA-e Krešimir Krsnik sinoćnji je upad policije u prostorije zagrebačke HVIDRA-e i privođenje predsjednika Ivana Pandže i člana Ante Jurendića uz uporabu sile nazvao nasiljem nad zakonom, najavljujući tužbe protiv odgovornih. "Primijenili su silu nad invalidom bez noge, koju je izgubio u Domovinskom ratu", kazao je Krsnik, ocjenivši da "pravna država, ako je i postojala, od ove noći više ne postoji". Naglasio je da su HVIDRA-ine prostorije privatna imovina, te da u njih nitko ne može ući bez sudskog naloga. Pandža tvrdi da se nije opirao policiji, nego da je tražio nalog za ulazak u HVIDRA-ine prostorije, koji mu policija nije predočila. Odbacio je tvrdnje policije da je morala reagirati kako bi spriječila prikazivanje tajnog svjedočenja, ističući da u HVIDRA-i nije bilo planirano prikazivanje nikakvog materijala, te da HVIDRA nema ni za to potrebnu aparaturu.

ZAGREB - Tvrtka Plinacro potpisat će danas s austrijsko-talijanskim konzorcijem Habau-Ghizzoni ugovor o izvođenju radova na magistralnom plinovodu Pula-Karlovac. Građevinski radovi na tom plinovodu dugom 195 kilometara procijenjeni su na 90 milijuna eura. Radovi na izgradnji plinovoda Pula-Karlovac, kako se očekuje, počet će sredinom siječnja, a Vlada je još ranije od Plinacro-a zatražila da se završe u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Taj rok Vlada je dala i Ini za izgradnju podvodnog plinovoda od platforme Ivana K u Jadranu do kopna, te plinovoda do Vodnjanja, odnosno lokacije Vodnjan/Marčana, od kuda će dalje ići plinovod Pula-Karlovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙