FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Berlin: EU će s Iranom razgovarati samo ako obeća da neće obogaćivati uran

BERLIN, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuska, Velika Britanijai Njemačka ne mogu nastaviti razgovore s Iranom ako ovaj ne obeća daneće početi obogaćivati uran, rekao je u srijedu zamjenik njemačkogministra vanjskih poslova Gernot Erler.
BERLIN, 11. siječnja 2006. (Hina/Reuters) - Francuska, Velika Britanija i Njemačka ne mogu nastaviti razgovore s Iranom ako ovaj ne obeća da neće početi obogaćivati uran, rekao je u srijedu zamjenik njemačkog ministra vanjskih poslova Gernot Erler.

Erler je rekao da uklanjanje pečata UN-a i iranska najava da će nastaviti svoje istraživanje na obogaćivanju urana, procesa u kojem se proizvodi gorivo za nuklearno energiju ili oružje, krše sporazum iz 2004. godine u kojem je Teheran obećao zamrznuti sve aktivnosti na obogaćivanju urana kako bi umanjio strahove da želi proizvesti bombu.

"Ne može biti daljnjih pregovora bez jamstva Irana da neće provoditi bilo kakve aktivnosti povezane s obogaćivanjem urana", rekao je Erler njemačkom radiju.

Ministri vanjskih poslova Francuske, Velike Britanije i Njemačke i visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i zajedničku sigurnost Javier Solana EU u četvrtak će razgovarati u Berlinu o najnovijoj eskalaciji tenzija vezanih za irački nuklearni program kako bi uskladili daljnje postupanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙