FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Joschka Fischer podučavat će međunarodnu politiku na Harvardu

BERLIN, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši šef njemačke diplomacijeJoschka Fischer, nekadašnji agitator koji nije položio ispite s krajasrednjoškolskog obrazovanja, podučavat će međunarodnu politiku nauglednom američkom sveučilištu Harvard, piše u srijedu njemačkidnevnik Bild.
BERLIN, 11. siječnja 2006. (Hina/AFP) - Bivši šef njemačke diplomacije Joschka Fischer, nekadašnji agitator koji nije položio ispite s kraja srednjoškolskog obrazovanja, podučavat će međunarodnu politiku na uglednom američkom sveučilištu Harvard, piše u srijedu njemački dnevnik Bild.

Nekadašnji vođa njemačkih Zelenih prihvatio je ponudu za gostujućeg profesora na tom sveučilištu blizu Bostona, odbivši sličnu ponudu koju mu je dalo sveučilište Princeton u blizini New Yorka, pišu novine koje prenose informacije "njegova kruga prijatelja", ali ne navode datum početka njegove nove karijere.

Po pisanju dnevnika Stern od četvrtka, Joschka Fischer (57) nastanit će se na dvije do tri godine u SAD-u sa suprugom Minu, s kojom se vjenčao u listopadu, i njezinom kćeri.

Po Bildu, bivši ministar trebao bi se uskoro odreći i mandata zastupnika.

Fischer koji je radio kao fotograf, maoistički agitator u šezdesetima ili pak taksist, nije studirao ali je zato imao blistavu karijeru među Zelenima. Ministar vanjskih poslova i vice-kancelar od 1998. do 2005. pod socijal-demokratskim kancelarom Gerhardom Schroederom, bio je jedan od najgorljivijih protivnika rata u Iraku. Godinama je bio i najpopularniji političar u Njemačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙