FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka: u porastu zlostavljanje i zanemarivanje djece

BERLIN, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Broj tužbi za zlostavljanje izanemarivanje djece porastao je u Njemačkoj između 1996. i 2004. zapedeset posto i prošle je godine dostigao brojku od gotovo tri tisuće,podaci su iz policijskog izvješća koje je ovoga tjedna objavljeno unjemačkom tisku.
BERLIN, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Broj tužbi za zlostavljanje i zanemarivanje djece porastao je u Njemačkoj između 1996. i 2004. za pedeset posto i prošle je godine dostigao brojku od gotovo tri tisuće, podaci su iz policijskog izvješća koje je ovoga tjedna objavljeno u njemačkom tisku.

Njemačka policija 1996. zabilježila je 1.971 slučaj zlostavljanja i zanemarivanja djece mlađe od 14 godina, a otad su brojke u stalnom porastu te su prošle godine dostigle 2.916 slučajeva.

Neki su njemački političari zatražili uvođenje obveznog liječničkog pregleda za djecu koji bi olakšao otkrivanje žrtava, ali se ministrica za obitelj Ursula von der Leyen ne slaže s tim projektom te preferira sustav u kojem bi se obitelji s problemima mogle obratiti za savjet i primati redovitu pomoć profesionalaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙